Sara Cauwenberghs studeerde dwarsfluit aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven en behaalde het diploma "Meester in de muziek" optie muziekpedagogie. Ze is beroepsmatig verbonden aan de Academie Regie Tienen waar ze in de hoofdschool en in de afdeling Boutersem Muzikale en Culturele Vorming, Culture Club, Kinderacademie en Muzische vorming geeft. Sara was jarenlang werkzaam als leerkracht muzikale opvoeding in het Sint-Ursula-Instituut te O.-L.-V.-Waver.

Eén van de grote passies van Sara is dwarsfluit spelen, zo speelde ze al in tal van orkesten zoals KH. De Weergalm de Winghe, Concertband Boutersem, KH. Mechelen, en het Alumni Harmonie Orkest. Sara is als dirigente al geruime tijd actief in de amateurmuziekwereld. Zo dirigeerde ze in het verleden het kinder- en jeugdkoor Bojeko. Sinds 2014 is ze naast dirigente van het Jeugdkoor Cantando Boutersem onze dirigente van de Jeugdband Boutersem.

Als dirigente schrikt zij er niet voor terug om grootse projecten aan te gaan: "Er was eens" in samenwerking met het AHO en een tweede maal met  KH. St. Hilarius Bierbeek en de KH St. Cecilia Rotselaar.

In 2017 werd "Het Notenpaleis" opgevoerd. Script en regie, Sara Cauwenberghs. Een samenwerking tussen Jeugdkoor Cantando, de klassen AMV afdeling Boutersem, toneelspelers en de Jeugdband Boutersem. Samen 120 jongeren rond muziek, toneel en zang.